Често задавани въпроси относно нашите счетоводни услуги

Колко струва регистрацията на фирма?

Разходите Ви за регистрацията на ЕООД / ООД включват :

Държавна такса за откриване на ЕООД / ООД – 110лв

Нотариална такса – 6 лв. Ако управителите са повече от един, тогава за всеки се заплаща по 6 лв.

Банкова такса за откриване на набирателна сметка – в зависимост от банката може да варира от 10-20лв.

Актуално състояние – 7 лв.

Разходи за откриване на ЕООД / ООД – около 135-150 лв

НЕ ГУБЕТЕ ВРЕМЕ И ЕНЕРГИЯ ЗА НЕЩО, КОЕТО Е БЕЗПЛАТНО !

Счетоводна къща “Гебона” извършва регистрация на фирми (ЕООД, ООД, ET) без комисионна, като първоначално се заплаща капаро, което се приспада от месечните такси за счетоводно обслужване.

Всички наши клиенти ползват право на безплатна счетоводна консултация преди регистрация на фирмата.

За регистрация на фирма, включваща подготовка на всички документи, както и придружаване от наш служител до банка и нотариус без последващ ангажимент за счетоводно обслужване хонорара ни е в размер на 100лв.

Мога ли да регистрирам фирма сам ?
Да, можете.

В следните линкове може да намерите пълна информация как да направите това :

Полезна информация и съвети относно регистрация на ЕТ

Полезна информация и съвети относно регистрация на ЕООД

Полезна информация и съвети относно регистрация на ООД

А, сега се замислете дали това Ви е нужно, след като ние не вземаме такса за това, при положение, че продължим да работим заедно.

Имам нужда от консултация. Колко ще ми струва ?
Всички наши клиенти ползват право на безплатна счетоводна консултация преди регистрация на фирмата.
Ако не вярвате, елате и проверете! Все пак първата консултация е безплатна, независимо дали ще станете наши клиенти или не. Избора за това си остава Ваш.
Искам да стартирам собствен бизнес, но имам много въпроси, на които незнам отговора ?
Знаем, че пред бъдещите предприемачи има много въпроси относно :

Избор на правна форма, под която да осъществявам дейността си;

Избор на наименование на фирмата и може ли да ползвам това име;

Колко време отнема регистрация на фирмата;

Колко ще струва регистрация на фирма;

Каква ще е сумата на осигуровките, които трябва да внасям ежемесечно;

Колко ще ми струва счетоводното обслужване;

Кога трябва да започна за внасям осигуровки;

И още много други.

Отговорите на всички въпроси са строго индивидуални в зависимост от нуждите и желанията на клиентите.

Надяваме се да Ви бъдем полезни и при евентуален интерес може да се свържете с нас и да уговорим среща в която да отговорим на вашите въпроси.

Консултациите във връзка с регистрацията на фирма при нас са безплатни, така че няма какво да губите.

Предимства на обслужване от Счетоводна къща пред счетоводител на място:

Богатият и дългогодишен опит на служителите в Счетоводна къща Гебона гр. Русе.

Обслужването на разнообразни по характер на дейност фирми, което води до решаването на много и различни казуси.

Обслужване на голям брой средномесечен персонал – над 200 работника във всички фирми, което води до голям опит и решаване на всякакви казуси свързани със трудовото законодателство.

Възможност за бързо реагиране при всякакви ситуации, поради високата степен на организираност.

По-ниски разходи за счетоводство, при по-добро качество на извършваната работа.

Разходите за закупуването и актуализирането на счетоводен и ТРЗ софтуер са сериозна инвестиция за всяка фирма. Всеки софтуерен продукт трябва да се актуалиризира периодично или да се заплаща абонаментна годишна такса, което е свързано с последващи разходи, които не са малки.

При нает счетоводител на място, Вие заплащате работна заплата и осигуровки, които са не малка стойност. При обслужване от Счетоводна къща Гебона вие спестявате посочените по-горе разходи за софтуер, актуализации, работна заплата ,осигуровки и получавате месечна фактура за счетоводни услуги всеки месец.

Опита на служителите в Счетоводна къща по отношение на данъчно законодателство, ДДС, персонал е много по-голям отколкото могат да ви предложат голяма част от лицата, които работят като счетоводител само в една сфера.

 

В момента ползвам счетоводно обслужване в друга счетоводна фирма. Мога ли да се прехвърля при вас ?
Да, разбира се. Ние ще Ви окажем пълно съдействие за безпроблемно прехвърляне на счетоводството Ви от предишния Ви счетоводител при нас.
Какво повече ще ми предложите като счетоводни услуги от това, което получавам в момента ?

Знаете ли каква ще бъде прогнозната Ви печалба към края на годината и получавате ли съвети как да намалите данъците си ?

Знаете ли наличността на материалите и стоката си ?

Знаете ли какви са задълженията Ви към НАП ?

Налага ли се да ходите по институции и сами да подавате документи и декларации и да губете от времето си ?

Получавате ли съвети за оптимизиране на своите разходи ?

Искате ли Вашия счетоводител да банкира вашите ежемесечни осигуровки, ДДС и данъци или да ги носи в банката, за да не Ви се налага да губете от своето време ?

Дали не плащате прекалено много за счетоводител, а да не получавате информацията и услугите които заслужавате ?

Това, към което се стремим ние от Счетоводна къща Гебона е нашите клиенти да са информирани текущо, относно финансовите си резултати и проблемни въпроси.

Какво получавам като ваш клиент ?

Пълно счетоводно обслужване;

Улеснения в работата с местната данъчна администрация;

Минимизиране на Вашите ангажименти свързани с банки и други институции;

Бързи и ефективни решения свързани със финансово-счетоводни казуси;

Информираност свързана с периодични отчети, които Вие ще получавате относно вземането на най-правилните управленски решения;

По-малки разходи за счетоводно обслужване, в сравнение с тези, които бихте направили при наемане на счетоводител на пълно работно време;

Коректност и конфиденциалност.

Сключва ли се договор за счетоводно обслужване ?

Да. Сключване на договор е ясно доказателство, че обещанията ще бъдат изпълнени както в предварителната уговорка и гарантира по-голяма сигурност и на двете страни.  Договора не е обвързан със срокове и предизвестия относно съвместната ни работа, което Ви гарантира безпроблемно преместване в друга счетоводна къща при евентуално Ваше желание.

Договора за счетоводно обслужване е Задължителен, тъй като на база този договор се изготвя и Договор за обработка и защита на лични данни, който е съществена част от взаимната ни работа и е свързан с Регламент за защита на личните данни (ЕС) 2016/679.

Предлагате ли дистанционно (online) счетоводство ?

Това е сравнително нова услуга на нашият пазар. Тя е насочена към малкият и среден бизнес, с цел улесняване на вашата работата. Намирате се в малко населено място, без предлагане на счетоводни услуги, това не означава че не можете да получите качествено обслужване.

Или офисът ви е непосредствено до нашият , но в забързаното ежедневие не ви остава време да ни посетите, то дистанционното счетоводство е точно за Вас.

С Онлайн счетоводство, клиентите ни нямат задължение да посещават офисът ни, за да подписват, подпечатват или да вземат необходимите им документи, всичко изготвено от нас, изпращаме на електронната ви поща.

След приключването на всеки месец Вие сами може да изберете как да ни предоставите събраните документи (фактури, отчети и др) , чрез сканиране, изпращане по куриер или чрез посещение на нашия офис.

Комуникацията между нас ще бъде по телефона и чрез писма до електронната Ви поща. Целият обмен на информация между нас и държавната администрация почти изцяло е по електронен път. Разполагаме с цифров сертификат за универсален електронен подпис, с който подаваме всички необходими справки, формуляри, декларации към НАП, НОИ, НСИ, Инспекция по труда, Търговски регистър и др.

На фирмения електронен адрес всички клиенти могат да подават искания за издаване на всякакви документи, както и справки относно състоянието на фирмата, персонала и много други.

Предлагате ли услуга – вземане на документи от моят офис / обект ?

С голяма част от клиентите ни работим по този начин. Знаем, че голяма част от собствениците на бизнес нямат възможност да отделят време и да затворят обекта за да ни донесат месечните си документи. В тези случаи наш служител идва при Вас след предварителна уговорка. 

Каква е цената за счетоводното обслужване ?
Счетоводна къща “Гебона” работи с месечни абонаментни такси. Цената включва изпълнението на задълженията по пълното счетоводно обслужване, изпълнение задълженията по ТРЗ и личен състав и периодично приключване с финансов резултат на полугодия.
Цените се договарят в зависимост от предмета на дейност на фирмата, регистрация или не по ЗДДС и Интрастат, правната форма на фирмата, количеството обработвани документи, брой осигурени лица, брой обслужващи банки и др.

Няма допълнителна такса за годишно приключване и изготвяне на годишния финансов отчет и форми за статистиката.

Всички клиенти на Счетоводна къща “Гебона” ползват безплатни консултации свързани със счетоводно, данъчно и ТРЗ обслужване.
Примерна таблица с цени можете да намерите в страницата Цени или да се свържете с нас за конкретна оферта.

Трябва ли да се регистрирам по ДДС ?

Темата и въпросите относно ДДС регистрация и дали Ви е нужна такава е доста обемна и Ви съветваме да се запознаете със страница ДДС в нашия сайт.

Може ли да регистрирате фирмата ми по ДДС ?

Да. Тази услуга е безплатна за нашите клиенти.

Извършвате ли услуги свързани с промяна на обстоятелства в Търговски регистър ?

Счетоводна къща Гебона извършва всякакви промени в обстоятелствата на юридически лица (смяна на адрес, съдружник, продажба на дялове и т.н.) в Агенция по вписванията. В зависимост от конкретната услуга заплащането се договаря.

Към момента имаме подадени над 500 заявления за регистрации, промени на обстоятелства и публикуване на отчета, като нямаме нито един отказ.

За настоящи и бъдещи клиенти цената за обявяване на Годишен финансов отчет в Търговски регистър е 50 лв. Държавните такси са включени в цената.

Цената е същата и за фирми, които не ползват нашите счетоводни услуги.